За пръв път на Евровизия: Участниците ще запишат изпълненията си преди концертите

За първи път в историята на Евровизия: Виктория и участниците в конкурса ще запишат изпълненията си преди да заминат за Ротердам.

Българският представител на Евровизия 2021 – Виктория, както и всички останали участници в най-мащабната музикална надпревара в света, ще трябва да запишат предварително изпълненията си за конкурса. Това бе съобщено от Европейския съюз за радио и телевизия, а в основата на идеята му стои гарантирането на провеждане на шоуто през месец май.

Изпълненията на участниците ще бъдат заснети в телевизионни студиа в собствената им държава, а едно от главните изисквания е кадрите да бъдат предадени без монтаж и корекции на гласа, точно както би изглеждало на сцената в Ротердам. Участниците ще разполагат с 60 минути, в които да заснемат представянето си на живо, а честността ще бъде гарантирана чрез присъствието на представители от Европейския съюз за радио и телевизия.

Предварителните изпълнения ще бъдат използвани в случай, че участниците са възпрепятствани и не могат да присъстват в Ротердам, както и ако бъдат поставени под карантина в някои от дните на репетиции в Нидерландия.

“По този начин ще избегнем ситуацията с отмяна на конкурса, на която станахме свидетели тази година. Радвам се, че организаторите предприеха този ход, чрез който ще гарантират нашето здраве и участие. С екипа ми ще направим всичко възможно, за да се доближим максимално до представянето, което планираме за Ротердам.”, сподели българската надежда на Евровизия 2021 Виктория Георгиева.

По-рано тази година организаторите представиха четири възможни сценария за за конкурс, чрез които да гарантират провеждането на Евровизия 2021. Всички те ще бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка, но като най-желана е опцията за нормално провеждане на конкурса през май – с публика и 3 големи конкурсни вечери. Финалното решение ще бъде обявено в началото на следващата година.

През миналата седмица Виктория представи една от потенциалните си песни за Евровизия 2021 “Ugly Cry”, с която предизвика огромен интерес сред международните журналисти и музикални фенове. Видеото към песента прикова вниманието със своя мащаб и забележителни кадри, които бяха реализирани с подкрепата на iCard от режисьора Виктория Караколева и оператора Росен Савков. Българската делегация отново ще заложи на успешния модел с вътрешна селекция, а финалното решение за българската песен за конкурса ще бъде обявено през месец март.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here