Защо се срина британската икономика?

Великобритания отчете небивал срив на икономиката си в резултат на пандемията от коронавируса. Само за второто тримесечие тя се е свила с 20%, което е рекордно за цяла Европа. С подобни данни страната е тласната към първата рецесия от 2009 г. Резултатът поставя под въпрос предприетите от правителството мерки за овладяване негативните последствия от пандемията.

Бъдещето също е изпълнено с негативизъм. Така например, министърът на финансите на Великобритания Риши Сунак, предвижда съкращаването на още много работни места.

Важно е да се отчете, че карантината във Великобритания беше въведена по-късно и дефакто не засегна първото тримесечие на текущата година. Също така трябва да се отчете и въвеждането на схеми за временно прекъсване на работа, както и предимството на по-мащабните фискални стимули приложени от редица европейски икономики.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here