Д-р Първанова: В България 300 000 са преживели коронавируса

В България близо 800 са починали от вируса, но 300 000 са го преживели. Това не е първата епидемия, която сме преживели. Няма защо да се твърди, че той е по-опасен от всеки друг вирус. Грипът убива деца. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV д-р Антония Първанова.

"Когато се определя, че трябва да има извънредно положение и след това да бъде трансформирано в извънредна епидемична обстановка, това трябва да се случи въз основа на много подробен епидемичен доклад", каза д-р Антония Първанова. Това не се случи, в следствие на натиск от медицинската общност се появи някакъв анализ, който не видя бял свят, обясни тя.

Според нея в извънредната епидемична обстановка много работи са разрешени – като например закупуването на консумативи, медикаменти, тестове, апаратура без обществени поръчки. "Последиците върху бизнеса и живота на хората също са много съществени", посочи Антония Първанова.

"Ако твърдиш, че това, което си предприел като мерки, има отражение върху намаляване на броя на заболелите и броя на смъртните случаи, трябва да можеш да го докажеш", каза още д-р Антония Първанова. По думите ѝ когато няма такива доказателства означава, че или си некомпетентен, или си самохвалко. Според нея с мерки или без мерки, еднакъв брой хора ще се заразят с вируса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here