Ден 88 на протестите срещу правителството и главния прокурор

Почти три месеца гражданско недоволство срещу корупцията, кабинета и главния прокурор. Четвъртото „Велико народно въстание“ мина без провокации и при засилени мерки за сигурност, а 88-ата вечер протестиращите отново се събират в Триъгълника на властта, предаде bTV.

В 87-та вечер от площад „Независимост“ те се насочиха към старата сграда на Народното събрание и към "Свети Александър Невски". Този път полицията не блокира подстъпите към храм-паметника.

Българи, живеещи в чужбина се включиха задочно в протеста в 87-та вечер чрез видео обръщения към нашите и към европейките институции. Сънародниците ни задаваха своите въпроси, свързани според тях с липсата на справедливост и законност у нас. А протестиращите на жълтите павета признаха, че са уморени след почти 3 месеца викове "Оставка".

Протестът продължи с шествие до старото Народно събрание, а след това демонстрантите останаха за кратко пред катедралата "Св. Ал Невски".

В късните часове на вечерта остналите протестиращи отново стигнаха до орлов мост и го блокираха за кратко. Полицията пазеше през цялото време, И до напрежение не се стигна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here