В Русия отзовават 8 стари “пасата” заради еърбегове Takata

Руската Федерална агенция за техническо регулиране и метрология "Росстандарт" издаде предписание за отзоваването на… 8 "фолксвагена" Passat B5, произведени през 1998 и 1999 г. Причина за сервизната акция са въздушните възглавници Takata, с които са оборудвани колите.

Всички засегнати "пасати" са с дървен волан и според "Росстандарт" еърбегът на водача може да не сработи правилно при катастрофа. От агенцията отбелязват, че заради възрастта на модела оригинални заместващи части вече не са достъпни и в момента се разработват нови компоненти с различно работно вещество.

Когато новите детайли станат готови, всички 8 автомобила ще бъдат модернизирани, за да отговарят на изискванията за безопасност. Срокове за завършването на разработката обаче не се посочват.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here