Верижен удар с 92 км/ч и товар на покрива (ВИДЕО)

Частната швейцарска компания Dynamic Test Center AG, специализирана в нестандартни краш тестове със скорости далеч над нормативите на Euro NCAP, проведе пореден експеримент с три масови модела отпреди 15-20 години, каквито изобилстват по родните пътища. В изпитанието участват Renault Twingo и Citroen Xsara, в които с 92.4 км/ч се блъска натоварен с листове шперплат Opel Agila.

Целта на краш теста е да се установи какво се случва при верижна катастрофа с висока скорост и недобре укрепен товар на покрива. Ударът е със 100-процентово покритие и както може да се предположи, резултатите са доста плашещи.

Въздушната възглавница на малкия Opel изобщо не се отваря, а плоскостите, превозвани върху багажника на покрива, политат към "ситроена" с 90 км/ч. Задницата на "реното" е силно деформирана, но еърбегът и сайдбегът сработва. Намиращата се най-отпред Xsara е засегната най-слабо, а предните еърбегове се отварят.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/66KUnPHC9no" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here