Великобритания въвежда масово тестване

Великобритания планира да тества цялото си население за коронавирус, за да може да ограничи разпространението на заразата и карантинните мерки, които доведоха до тежка икономическа рецесия. Това предаде Reuters. 

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че правителството изпробва редица нови, по-бързи тестове, които могат да дадат незабавни резултати, и се надява да ги въведе до края на годината.

Премиерът Борис Джонсън беше силно критикуван за начина, по който Великобритания се справи с пандемията. Противниците на правителството смятат, че Обединеното кралство действа твърде бавно във въвеждането на карантината и в провеждането на тестването.  

Сега Великобритания е с най-високата смъртност от заразата в Европа и с най-дълбоката рецесия сред големите икономики на Стария континент.  

"Масовото регулярно тестване на населението, което би ни позволило да върнем част от свободите, е огромен проект в правителството в момента", каза Ханкок пред BBC Radio.

Той допълни, че изследователските лаборатории в страната изпробват нови тестове на базата на слюнка, които могат да дадат по-бързи резултати.

Правителството казва, че в момента има капацитет на тестване от малко над 335 000 души. Инфекциите във Великобритания започнаха да се увеличават отново през последните седмици, минавайки над 1000 положителни случаи на Covid-19 за денонощие през последните дни.  

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here