Бюджетният iPhone привлича потребители на Android

iPhone SE 2020 стартира по-рано тази година като начин да убеди потребителите, които по-рано се придържаха към по-стари “айфони“, да преминат към хардуер от ново поколение. Същевременно обаче, цената от 399 долара е и добра причина за потребителите на Android да обмислят преминаването към екосистемата на Apple. Това предаде Softpedia.

Именно по-достъпната цена може да убеди потребителите на операционната система на Google да видят както може да им предложи базираният в Купертино технологичен гигант.

Според проучване на Counterpoint, броят на преминалите от Android към iPhone се е увеличил през второто тримесечие на 2020-а, най-вече благодарение на iPhone SE.

„Над 30% от купувачите на бюджетния iPhone са използвали iPhone 6S или по-старо устройство. Други 26% от потребителите на iPhone SE пък са решили да преминат от Android към iOS, което е по-висок процент от обичайното“, обясняват от Counterpoint.

От друга страна, маркетинговата агенция казва, че през тримесечието продажбите на Apple от ритейлъри са намалели с 23 процента поради коронавирусната пандемия, докато китайската компания ZTE е била най-засегната със спад от 68%. Samsung пък се е справил доста добре с трудните пазарни условия. Южнокорейската компания отбелязва само 10%-ов спад на продажбите от ритейлъри.

Въпреки това, от Counterpoint твърдят, че iPhone SE е изиграл ключова роля за Apple през последното тримесечие. Без бюджетното устройство продажбите на американския технологичен гигант са щели да бъдат още по-силно засегнати от пандемията.

„Продажбите на Apple през тримесечието бяха особено подпомогнати от iPhone SE. Моделът е успешен и се продава над очакванията“, обясняват от Counterpoint.

Освен това, маркетинговата агенция твърди, че има голям шанс iPhone SE да не повлияе по никакъв начин върху дебюта на генерацията iPhone 12, която ще поддържа 5G, тъй като бюджетното устройство е насочено най-вече към хора, които са по-прагматични по отношение на цената и не се интересуват от функциите от последно поколение като 5G.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here