Българите губят търпение

Българите губят търпение. Това се казва в материал на Файненшъл Таймс за протестите в страната.

Припомня се ситуацията, в която се намира правителство. Българският премиер Бойко Борисов е пред постоянно настояване за оттегляне.

Гражданите губят търпение, заради неуспехите в борбата с корупцията. Правителството продължава да търси варианти за изкарването на своя мандат.

Главният прокурор Иван Гешев е описан като съюзник на правителството. Припомня се негово изказване срещу разделението на властите и действията му спрямо съветници на президента Румен Радев.

Припомня се проучване, според което бизнесмени смятат, че държавните поръчки са свързани с противоречиви практики. На протестите присъстват и добре платени експерти, които са недоволни от корупцията в страната.

Все още не са ясни предложенията за конституционни реформи, като през ноември правителството ще трябва да събере още гласове в тяхна подкрепа. Според Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии, подобни ходове ще направят протестиращите още по-нетърпеливи.

Към момента не е сигурно, че ГЕРБ ще има подкрепа за планираните промени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here