Турция: „Света София” е наша собственост

Статутът на "Света София" е вътрешен въпрос и храмът е собственост на Турция. Това заяви говорителят на турското министерство на външните работи Хами Аксой, цитиран от Анадолската агенция.

Коментарът му е направен на фона на разразилата се полемика заради промяната на статута на храма, който след създаването на модерната турска република беше превърнат в музей, но сега отново ще е джамия.

Джамията "Света София" ще бъде отворена за посетители от всички религии и всеки, който желае, може да види тази удивителна сграда, обявиха от турското външно министерство. "Света София" ще продължи да приема всеки с новия си статут, съхранявайки общото културно наследство на човечеството", увери Хами Аксой.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here