Събарят строежа за детска болница, ще строят нова сграда

Строежът, издигащ се в центъра на София и предвиден за национална детска болница, ще бъде съборен и на негово място ще бъде построена нова модерна сграда. Това стана ясно след обществено обсъждане за бъдещото лечебно заведение. До края на годината се очаква сегашният строеж да бъде бутнат, а до една година, считано от днес, да започне строежът на национална детска болница. Изпълнителят е "Главболгарстой".

"Нямаме време да се бавим. Събаряме сградата и изграждаме нова сграда за педиатрична болница, спазвайки срока на договора… Наша обща отговорност е да се създаде такава детска болница, в която децата на България да получават качествена, навременна и комплексна медицинска грижа. Родителите да бъдем спокойни, че те са в ръцете на най-подготвените професионалисти в сферата на детското здравеопазване, че за диагностиката, лечението и възстановяването им се работи по европейски стандарти", заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на дискусията, цитиран от БГНЕС.

"С апаратурата, с която сме обезпечили лечебното заведение, могат да бъдат лекувани всички състояния и патологии при децата. Лекарите и сестрите, грижещи се за най-малките, да имат самочувствието на колегите, работещи в признати педиатрични клиники на запад, да им гарантираме условия за професионално развитие, а именно да бъде база за обучение на студенти и специализанти, в която да преподават най-добрите експерти по детско здравеопазване у нас“, отбеляза още той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here