Страшно става и ме е страх за България! Майките казват на децата си – заминавайте, тук няма бъдеще за вас!

Абсурд, живеем в абсурд.

Опраскване, прасета, опръскване, пръскачки, микровълнови печки и микромилиметрови чела, тераси и балкони, алчности и ламтежи, еднокнижници и многокалинки.

Не, половината живот ми мина при соца, другата половина – след соца, но такава идиотщина и толкова идиоти никога не съм виждал. То не може да се помисли, камо ли да се опише.

И не е нужно даже да се разрови. То и така мирише, че вече не се трае.

Вчера един мой студент си взе дипломата. Днес вече ми поиска препоръка за заминаване в чужбина.

– Знаете ли – пита ме, – защо съм още тук? Защото едва днес си взех дипломата, половин година след защитата. Майка ми искаше да се запознае с Вас, за да Ви попита дали постъпвам правилно. Но днес се отказа. Каза ми – правилно постъпваш, не се колебай, тук бъдеще за такива като теб няма!!

Представяте ли си докъде я докарахме? Майката на едно чудесно, умно и разумно момче му казва – Заминавай, сине, тук няма бъдеще за теб! Майката къса живо месо от себе си.

Става страшно, щом майките казват на децата си – заминавайте, тук няма бъдеще за вас!

Страшно става и ме е страх за България!

Николай Слатински, Фейсбук

Loading...

ИзточникНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here