Сеп Блатер призова за свалянето на Инфантино като президент на ФИФА

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер призова за преустановяването на наследника му – Джани Инфантино, от Международната футболна централа, след като бяха започнати криминални процедури срещу италианеца в Швейцария.

Местните власти заявиха в четвъртък, че е започнато разследване срещу настоящия президент на ФИФА от специален прокурор, който разследва срещите му с швейцарския федерален прокурор Михаел Лаубер. И двамата отрекоха злоупотреби.

"За мен, ситуацията е ясна – Етичната комисия на ФИФА трябва да започне дело срещу г-н Инфантино и впоследствие да го накаже“, каза Блатер в изявление за Ройтерс.

Самият Блатер беше санкциониран с преустановяване на статута си, а по-късно и със забрана от Етичната комисия на ФИФА, след като стана обект на криминални процедури в Швейцария през 2015. Разследването все още продължава и Блатер, който отрече да е злоупотребявал, не е с повдигнато обвинение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here