Северна Македония: България готви неприлично предложение

Българската страна се готви да предложи нова идея за определението на Гоце Делчев. Той ще бъде определен като български революционер и учител, който е търсил освобождение на автономната българска област Македония, съобщи македонското издание Република.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е бил добре информиран за предложението. То ще бъде направено на следващото заседание на съвместната комисия по исторически въпроси.

Предложението се определя като неприлично. Твърди се, че се разработва стратегия, която да подготви македонското общество за неговото приемане.

Очаква се Заев да настоява пред македонските представители да приемат предложението. Решението ще бъде обявено на съвместна среща с българския премиер Бойко Борисов, където въпросът ще бъде решен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here