Русия обвини България в провокация

Русия определи решението на българските власти да изгонят двама руски шпиони от страната като „провокация”, предаде ТАСС, цитирайки официалната позиция на Министерство на външните работи на РФ.

София експулсира двама руски дипломати, обвинени в шпионаж и изнасяне на държавни тайни. Руското посолство посочи, че „няма доказателства” за това и обяви, че решението на българските власти да разпространят тази информация в публичното пространство, преди да бъде официално уведомено Посолството, не отговаря на традиционно конструктивния дух на отношенията между двете държавите.

Руското външно министерство обяви, че счита предприетите стъпки от София за „откровено недружелюбни”. Според Москва това е провокация, която е в разрез с конструктивния и традиционно взаимоуважителен характер на отношенията между двете страни. Русия запазва правото си на ответни мерки.

От ведомството съобщават, че българските власти не са представили доказателства относно експулсирането на руските дипломати. На 24 януари българските власти решиха да експулсират от страната дипломат на посолството и служител на търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени ясни доказателства за това решение, коментират от Външното министерство на РФ.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here