Предлагат забрана за пицата с ананас в Русия

Пицата с ананас или т. нар. "хавайска пица" не бива да се нарича „пица“ в Русия, заяви италианският ресторантьор Джулио Зомпи в интервю за радио „Спутник“. Той поясни, че това ястие трябва да се назовава по различен начин.

Хавайската пица, според него, е най-противоречивото ястие поради нетрадиционния си вкус. То е на повече от 50 години, но продължава да се отхвърля от най-консервативните ресторантьори в Италия.

"Хавайската пица с ананас е неприемлива за италианските готвачи. Това ястие има сладък вкус, а пицата трябва да е солена, с моцарела и домати, например. Ястието може да се нарече ананасов плодов хляб и това би било подходящо, но да го наречем пица и да се предлага в италиански пицарии е неприемливо. Италианските пицарии трябва да се придържат към традиционните рецепти“, заяви твърдо майстор-готвачът Джулио Зомпи.

"Имате нужда от креативност, когато създавате пица, но трябва да се придържате към определени параметри. Проблемът е само в името. Има различни названия в различните страни. Ако говорим за пица, истински пици са "Маргарита", "Капричоза" и т.н. Опциите на автора са свързани с определени видове домати, определен вид хамсия и нещо изключително като видове пушено месо. Но пицата с ананас е като спагети със сладко или мармалад. Това е напълно неправилно", обясни ресторантьорът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here