Под карантина! Иранският вицепрезидент е с коронавирус

Иранският вицепрезидент и ръководител на организацията по атомна енергия на страната Али Акбар Салехи е заразен с коронавируса, предадоха ДПА и ТАСС.

Салехи е дал положителен тест през седмицата и оттогава е в карантина, съобщава агенция Тасним. Вицепрезидентът се чувства добре, според изявление на Иранската организация по атомна енергия.

Салехи стана вторият заместник на Хасан Рохани, заразил се с коронавируса. Мохамад Багер Ноубахт съобщи вчера, че тестът му се е оказал положителен, предава БТА.

Общият брой на заразените в Иран надхвърли половин милион души. За последните 24 часа са регистрирани нови 3822 случая на коронавируса, с което броят им достигна 500 075.

Броят на жертвите за последните 24 часа е 251, с което смъртните случаи вследствие на коронавируса достигнаха 28 544 от началото на епидемията.

Изпълняващият длъжността здравен министър Саид Намаки заяви, че властите планират да направят носенето на маски задължително и в други големи градове, след като вчера беше въведено такова изискване в Техеран.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here