Откриха 17 килограма хероин в лек автомобил на “Дунав мост Видин-Калафат”

Близо 17 килограма хероин са били открити в лек автомобил, преминаващ през границата на "Дунав мост Видин – Калафат", съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 2 от НК.

Около 8.00 ч. на 9 август 2020 г., на "Дунав мост" Видин – Калафат, мобилен екип на митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ спрели за проверка лек автомобил Citroen. Превозното средство било управлявано от 64-годишният български гражданин – С.В. Пред митничарите мъжът заявил, че пътува към Чехия, за да започне работа.

Митническите служители селектирали автомобила с българска регистрация за извършване на допълнителна проверка. Под пода на двете предни седалки са били открити правоъгълни метални контейнери, покрити с оловна ламарина. След демонтаж на седалките и изолационното покритие на пода, от тайниците са били извадени 33 пакета, съдържащи пресовано прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на хероин. Общото количество на намерения наркотик е 16,916 кг.

След образуването на наказателното производство, случаят е бил поет от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.

Водачът на лекия автомобил е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.В.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here