Напрежение на Общинския съвет в Созопол, бившият кмет блъска жена с врата

С напрежение започна сесията на Общинския съвет в Созопол, предаде БНР-Бургас. Протестиращи препречиха пътя на бившия кмет на морската община Панайот Рейзи. До физически сблъсък се стигна преди началото на сесията. Кметският наместник на село Присад Ванча Байлова беше избутана от Панайот Рейзи, след като тя и група граждани препречиха пътя му, за да влезе в сградата на Общинския съвет. В момента Рейзи е общински съветник и водач на групата на СДС в Общинския съвет в приморски град.

На място беше извикана патрулка от настоящия кмет Тихомир Янакиев, за да бъде въведен ред. Той уточни, че никой няма право да постъпва така и че сградата на Общинския съвет е достъпна за всички граждани.

Ванча Байлова обясни, че хората настояват Рейзи да освободи поста си на общински съветник. "Исканията им не са политически. Той остави големи дългове на Общината", уточни Байлова. По непотвърдена информация дълговете на Община Созопол към настоящия момент са 27 млн лв.

Тодор Вълчев, който представи подписката от 500 души пред журналистите уточни, че това са хора, основно граждани на общината. Те настояват Рейзи да поеме отговорност за милионите задължения. Бившият кмет отказа коментар пред медиите.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here