Московската полиция нахлу в домовете на опозиционни активисти

Полицията в руската столица Москва нахлу в домовете на няколко опозиционни активисти и членове на общинския съвет, планиращи протести срещу новата конституция на страната, предаде руската „МБХ Медиа”.

„Интерфакс” предаде, че е бил задържан директорът на „Открита Русия” Андрей Пивоваров. Претърсени са били и други активисти, а по време на обиските не са били допуснати техните адвокати.

Движението „Открита Русия” на Михаил Ходорковски е планирало протест срещу новата конституция, която дава възможност на президента Владимир Путин да се кандидатира отново за президент. Наблюдатели посочиха, че по време на референдума е имало редица нарушения. Полицията в Русия продължава да репресира активисти, противопоставящи се на Кремъл.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here