Мечка в клетка сграбчи жена и… (ВИДЕО)

Хималайска мечка почина, след като сграбчи 50-годишна служителка на частен приют за диви животни в село Нови Двори, край руския град Курск и почти я завлече в клетката си, съобщава РИА Новости.

Моментът на нападението е уловен от камери за наблюдение.

На кадрите се вижда как жената говори по мобилния си телефон и минава покрай клетката, но мечката пъхва лапи през решетките и я хваща. Известно време животното се опитва да завлече жертвата в клетката с двете си лапи.

На помощ на жената се притекли двама души, въоръжени с вили и гребла. Те успяват да отблъснат животното и да освободят жената от лапите му.

Служителката на приюта е хоспитализирана в Курската областна болница с множество наранявания.

Собственикът на частната зоологическа градина Михаил Шевляков заяви пред Газета.Ru, че след инцидента мечката на име Балу е починала в заграждението си. В създалата се суматоха никой не забелязал, че в клетката на животното има остър кол. Докато обикаляла нервно из заграждението, мечката се нанизала на него и пробила белия си дроб.

Пред медиите Шевляков разказа, че Балу никога не е проявявал агресия и бил много спокоен. Животното е пристигнало в приюта преди 2 години от частна зоологическа градина в района на Тула.

Той също така разкри, че това бил едва вторият работен ден на пострадалата, която не е трябвало да се намира край клетките на дивите животни по време на инцидента. Почистването не било част от нейните задължения и не е ясно защо е била край клетките.

Започнало е разследване, което да установи какво точно се е случило.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here