Мая Манолова със закон за бедните

Мая Манолова със закон за бедните
В България всички закони обслужват богатите само Мая Манолова притиска парламента и правителство за облекчения на бедните и на хората в неравностойно положение.

Повод за това са стотиците жалби, постъпили в институцията на омбудсмана през 2017г. от бедни, възрастни, безработни и социално уязвими групи граждани. В тях хората алармират за непосилния висок размер на лихвите, които дължат при просрочване на парично задължение към доставчици на обществени услуги, банки, фирми за бързи кредити и др., нарастващи в пъти, особено при дълъг съдебен спор. Виждаме последователност в действията на Мая Манолова като вече не е омбудсман на република България, но въпреки всичко тя като захапе един проблем не спира докато не достигне до решението му и точно преди няма и месец заедно с адвокат Десислава Филипова и екипът и от „Изправи се.БГ“ внесоха закон за колекторските фирми.

Сега от някой политически партии чисто популистки припознават този закон, но за Мая и екипът и няма значение кой иска популизъм важно е да се гласува и на бедните и онеправданите да им олекне малко от малко. Този мутренски терор трябва да спре, трябва да имат хората повече права от мутренските фирми. „Гражданите очакват от Мая Манолова като застъпник за техните права да съдейства държавата да преустанови всички нелоялни и порочни практики, позволяващи задълженията им да се увеличават многократно поради натрупаните допълнителни суми над задължението, сред които и лихвите при просрочие“, пише Манолова в писмото си до НС през 2017г.

Тя посочва още, че гражданите често предлагат намаляване на непосилния за тях лихвен процент, което ще им позволи да изпълнят основното си задължение и ще им остават средства, за да посрещат жизнените си потребности. Сега в условие на криза държавата продължава да толерира фирмите.

Време е да се изправим и да кажем „стига толкова, стига рекет и геноцид, стига мутренско управление и рекет“! Време е за промяна на законите и коректни отношения!

От: 24chasa

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here