Лятната почивка приключи за 73% от италианците

Лятната ваканция е приключила вече за 73% от италианците, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на ново проучване на Coldiretti.

Коронавирусната пандемия се отрази тежко на икономиката на Италия, а според експерти най-засегнати са хранителният и туристическият сектор. Данните показват, че има сериозен спад дори на вътрешния туризъм в Италия.

През месец август над 21 милиона италианци са решили да почиват, което е намаление с 11% спрямо предишната година. През месеците юни и юли пък спадът е бил в пъти по-голям, защото тогава и мерките срещу разпространението на вируса бяха по-тежки.

Милиони туристи посещават Апенините всяка година, но заради COVID-19 през тази ситуацията е съвсем различна. През последното денонощие в Италия бяха регистрирани 947 нови случая на коронавирус, което е най-голямото увеличение на дневна база от средата на месец май насам. Общият брой на заразените в Италия е над 257 000, а жертвите са 35 427.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here