Колко здрав е iPhone 12 Pro (ВИДЕО)

В наскоро представените смартфони iPhone 12 и iPhone 12 Pro, Apple обяви използването на стъкло Ceramic Shield, което предпазва дисплея и повишава устойчивостта на пукнатини и удари. Авторът на YouTube канала JerryRigEverything Зак Нелсън проведе поредица от тестове на iPhone 12 Pro, за да научи повече за претендираното дълголетие на екрана на Apple.

Apple за първи път обяви въздействието на Ceramic Shield върху устойчивостта на падане и удар, а не на драскотини. Тестовете за издръжливост показаха защо Apple обяви въздействието на стъклото върху ефективността на падане, а не върху устойчивостта на надраскване.

След тестовете Зак Нелсън заявява, че рамката от неръждаема стомана на iPhone 12 Pro е „изненадващо трудна за надраскване“, въпреки че явно запазва пръстови отпечатъци. Острието от неръждаема стомана едва повреди краищата на iPhone 12 Pro. Всъщност стъклото на iPhone 12 Pro е идентично с това на iPhone 11 Pro. Сапфирното покритие на сензорите на камерата на iPhone 12 Pro е склонно към малки драскотини от ниво 6 и 7.

Нелсън също провежда тест за пожар на iPhone 12 Pro, като държи запалка над 6.1-инчовия OLED дисплей. Дори след тридесет секунди излагане на запалката, дисплеят на iPhone 12 Pro не се поврежда. Тази устойчивост може да се обясни с предимствата на керамичния щит. Накрая беше извършен традиционен тест за огъване. IPhone 12 Pro с плоски ръбове показа способността да издържа на значителна сила без видима деформация. Вижте.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here