Какъв салонен филтър за колата може да ни предпази от коронавирус

Филтърът за купето, както подсказва името, пречиства въздуха, който влиза в салона на колата. От него зависи какъв въздух дишаме в превозното средство. Той улавя мръсотия, прах, цветен прашец от растения и дори опасни микроби и бактерии. Но това не важи за всички филтри. Знаете ли кои са най-добрите филтри в настоящата ситуация, за да се предпазите от коронавирус.

Това са т.нар, хипоалергенни филтри, които са и най-скъпите на пазара. Съставът на техните филтриращи елементи включва така наречените полифеноли, които улавят толкова силни алергени като, да речем, брезов прашец или пелин. Именно този вид филтри може да ни защити в колата от вируси. Условието е да се сменят приблизително на всеки 10 000 километра пробег на автомобила.

Преминавайки през такъв филтър, въздухът влиза в интериора на автомобила възможно най-чист, затова го считаме за най-ефективния, въпреки че ще трябва да да се бръкнете повечко за него в магазина. Въпреки това, имайте предвид, че инвестирате в здравето си, тоест най-скъпото, което човек има. А закупуването на лекарства или 14-дневна карантина ще струва много повече.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here