Какви коли се купуват във времена на криза (пример – Китай)

Ситуацията с продажбите на електрически автомобили в Китай – най-големият пазар на екологично чисти автомобили в света – остава много трудна. Според резултатите от февруари търсенето в този сегмент е намаляло с 65%. Общо са продадени около 15 хиляди автомобила.

В същото време търсенето на електромобили остава по-добро от това на колите с ДВГ. Всъщност, като цяло търсенето на китайския пазар на автомобили се срина с 82%. През февруари лидер по продажби в Китай беше скъпата (за тамошните разбирания)американска Tesla Model 3.

Именно това доказва за пореден път, че премиум сегментът се чувства добре дори във времена на криза. Второто място през февруари е за китайския модел BYD Qin Pro EV, а третата позиция е за друг "китаец" – GAC Aion S.

Любопитен факт е още, че в първите двадесет от най-популярните екологично чисти автомобили има само три некитайски модела. В допълнение към Tesla Model 3, това са хибридните Volkswagen Passat и BMW 530 Le.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here