И в Англия обмислят да намаляват заплатите

Намаляване наполовина на заплатите на играчите обмислят клубовете от английската Премиър лийг заради пандемията от коронавирус, информира The Telegraph. Подобно решение не може да бъде взето еднолично и затова ще се наложат преговори с профсъюза на играчите, за да бъдат убедени. В момента футболът на Острова е спрян и не генерира приходи.

"За нас е важно играчите да осъзнаят защо се налага това. Трябва да бъдем рамо до рамо в тази ситуация", казва ръководител на клуб пред изданието.

Въпросът за намаляването на заплатите ще бъде обсъждан най-вероятно на 3 април, когато е насрочена следващата видеоконферентна връзка между клубовете от Премиър лийг. Датата 3 април не е избрана случайно, тъй като на 4-и изтича първоначално наложената пауза в шампионата, като новото отлагане е до май.

По последни данни броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020. Смъртните случаи са най-малко 18 259. Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия със 743 нови смъртни случая, Испания с 514 и Франция с 240.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here