Индия свали от въоръжение МиГ-27

Индийските ВВС официално свалиха от въоръжение изтребителите МиГ-27 в рамките на програма за модернизиране на военната авиационна база, съобщи The Times of India. Седемте изтребителя направиха последен демонстрационен полет над авиобаза Джодхпур в щата Раджастхан в западна Индия.

„Постъпил на въоръжение през 1981 г. МиГ-27 се превръща в основен индийски изтребител бомбардировач. Самолетите са участвали във висчки големи операции на ВВС, а също така имаха и ключова роля в Каргилския въоръжен конфликт през 1999 г. в Пакистан.

На 20 август 2019 г. телевизионният канал NDTV съобщи, че индийските ВВС също така възнамеряват да свалят от въоръжение и МиГ-21, чиято възраст надвишава 40 години.

Днес военната авиация на Индия се състои предимно от Су-30МКИ, който се сглобява в Индия по руски лиценз, френските изтребители Mirage 2000 и британските Jaguar.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here