Индия би всички рекорди

За последните 24 часа в Индия има нови 28 637 случая на заразени с коронавирус. Така общият им брой от началото на пандемията е почти 850 000. Бързият темп на разпространение на заразата накара властите да обявят едноседмична карантина в ключовия южен технологичен хъб Бангалор.

С новите потвърдени случаи общият брой на заразените достигна 849 553. Броят на починалите за последното денонощие е 551 , с което общият им брой достигна 22 674, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Индия изпревари Русия по броя на заразените и сега е трета след САЩ и Бразилия, по данни на американския университет "Джонс Хопкинс".

Южният щат Карнака, където е технологичният хъб Бангалор, домакин на офиси на Microsoft, Apple и Amazon, обяви, че продължава карантината с една седмица, считано от 14 юли.

Делхи, Мумбай, Ченай, Бангалор и Пуне са сред ключовите индийски градове, които регистрират бум на инфекции. Няколко индийски щата наложиха строга карантина във високорискови зони.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here