Звучен шамар за Бойко Борисов от Доналд Туск

Председателят на Европейската народна партия Доналд Туск не е приел предложението за оказване на колективна подкрепа на Бойко Борисов, пише “Политико”, предаде агенция БГНЕС.

На среща на Европейската народна партия (ЕНП) в сряда евродепутатът от управляващата в Унгария партия Фидес Тамаш Дойч изрази солидарност с партията ГЕРБ на българския премиер Бойко Борисов, която също е от семейството на ЕНП.

Дойч призовал останалите членове на групата да бъдат по-убедителни и ангажирани в оказване подкрепа на ГЕРБ. Критиката към Борисов според унгарския евродепутат трябва да предизвика колективна защита. Подтекстът на изявлението му е почти прозрачен – същото е трябвало да се случи и в случая с Унгария, която е критикувана за редица политики на премиера си Виктор Орбан. Любопитното от вчерашната среща обаче е, че, според „Политико“ Доналд Туск не се е съгласил с доводите на Дойч. Туск стана председател на ЕНП в края на миналата година.

Обсъжданията в ЕНП на кризата в България бяха в навечерието на днешната среща на еврокомисаря по ценностите и прозрачността Вера Йоурова с комисията на Европарламента по гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи. На срещата ще бъде обсъден мониторингът на ЕС върху съдебната система в Румъния и България. Миналия месец над 50 евродепутати, главно от групата на социалистите и демократите и Зелените, изпратиха въпроси до комисията, в които изразиха опасения относно „непосредствена заплаха за върховенството на закона и демокрацията в България“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here