Задава се нов шамар за Манчестър Сити, този път от Висшата лига

Манчестър Сити е изправен пред угрозата да бъде с отнети точки във Висшата лига през този сезон след зашеметяващата си двугодишна забрана да играе в Шампионската лига, предава доклад на The Independent.

Снощи от Манчестър Сити научиха, че ще бъдат изправени пред безпрецедентното наказание, след като бяха признати за виновни за „сериозни нарушения” на наредбите на УЕФА, свързани с финансовия феърплей.

Източници от най-високо ниво твърдят, че ще принудят Висшата лига да действа поради уникалното си лицензиране, което се отнася до правилата на УЕФА за финансовия феърплей. Въпросът идва, защото всеки клуб трябва да предостави истинска информация, за да получи лиценз за Висшата лига, и тази информация трябва да съвпада със знанието на УЕФА. Разбира се, че комисиите от Висшата лига вече са обсъдили потенциални бъдещи действия спрямо Манчестър Сити при условие, че УЕФА го накаже крайно и приспадането на точки от актива се счита за много вероятно, пише авторитетната английска медия.

„Гражданите” обявиха официално намерението си да обжалват санкцията в Спортния арбитражен съд. Към този момент Манчестър Сити е на второто място във временното класиране на Англия с 51 точки, на цели 22 зад убедителния лидер Ливърпул, който пък няма загуба в хода на цялата кампания в елита на Англия.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here