Драстичен спад на цените по морето

Драстичен спад на цените за почивка по морето от началото на септември прогнозира bTV. Експертите в туристическия бранш очакват дълъг летен сезон – чак до края на октомври.

По въпроса обаче има разнопосочни мнения, тъй като основното ядро почиващи по морето тази година са български туристи. Със сигурност големите хотели няма да могат да удължат сезона, но при по-малките по Южното Черноморие все още има надежда. Намалението на цените е индивидуална търговска политика, но вече има обявени пакети за септември с отстъпки между 20 и 40% в хотели с 3 и 4 звезди.

Пълен плаж и пълни хотели – такава е ситуацията в момента на юг от Бургас. Изпразването на курортите обаче започва рязко с настъпването на септември. "Започна интересът към почивките след 10 септември, но не мога да кажа, че е нещо „уау“, което да ни оформи месеца като един добър месец за почивка", заяви Петя Красногорска, управител на хотел в Созопол. В този хотел се надяват на по-дълъг сезон, но не се ангажират с прогнози.

"След активния сезон сме подготвили пакети, които са с намаления за 3 нощувки от порядъка на 20-25%, когато е за 5 и повече нощувки от порядъка на 30 до 40%", допълни Пет Красногорска. За гостите в пенсионна възраст има и допълнителни отстъпки. "Наблюдава се тенденция българите да почиват и през септември, но това е много малък процент, т.е. това удължаване не би спасило туризма в страната", каза Деляна Цонева от Българска туристическа камара в Поморие.

"До края на октомври може да бъде удължен само и единствено благодарение на българските гости. Големи хотели, като този, разчитат в по-голямата си част на полети, а такива октомври месец едва ли ще има", обясни Любо Липчев, управител на верига от хотели в Несебър. Само една трета от големите хотели в района на Слънчев бряг и Несебър отвориха този сезон. Голяма част от туристическия бранш се надява есента по морето да бъде златна. Профилът на туристите в този период е на семейства със собствен бизнес, които не се влияят от отпуски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here