Днес е ден за размисъл преди втория тур на местните избори

Гласуване, СИК Снимка: Пламен Трифонов.

Днес е ден за размисъл преди втори тур на местните избори на 3 ноември. Балотажи ще се проведат в общо 105 общини в цялата страна.

Общо в 18 областни центрове ще се проведе втори тур на местния вот, сред тях са областните градове: София, Благоевград, Варна, Пловдив, Плевен, Русе и Ямбол.

В деня за размисъл е забранена предизборната агитация. Съгласно Изборния кодекс не разрешено в този ден да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзитпол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат до приключването на изборния ден до 20.00 часа на ноември. За участие в местните избори в ЦИК регистрираните партии и коалиции са общо 66.

В общините, кметствата и районите с насрочени балотажи секционните избирателни комисии ще получат днес изборните книжа и бюлетините, за да оборудват помещенията за гласуване.

Сигнали и жалби за нарушения се приемат в общинските комисии и в ЦИК.

Сигналите  свързани с търговия на гласове и за нарушения срещу избирателните права на гражданите се подават към МВР и прокуратурата.

Гласуването утре започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия, ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но най-много с един час – до 21.00 часа.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here