Взрив в джамия уби 14 души

Взрив в джамия в Бангладеш уби 14 души и рани най-малко 50. Сред загиналите има и дете. Болшинството от пострадалите са със 60-70% изгаряния. Пострадалите са настанени в център на Бърза помощ, където им се оказва помощ. Инцидентът е станал в 21.00 ч. местно време на 4 септември в края на молитвата.

Две са версиите за причината за взрива. Едната е, че се е взривил климатик, а другата – спукана газова тръба, която минава под сградата на джамията. „Подозираме, че газта е пробила тръбата, натрупал се е в сградата, когато прозорците са били затворени. Взривът е станал, когато някой се е опитал да включи или изключи вентилацията или климатиците“, обяснява заместник-управителят на противопожарната служба Нараянганджа Абдул Ал Арефин.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here