Българската армия е пред технологично предизвикателство

„Политическото и военното ръководство на Въоръжените сили на страната ни, заедно с нашите колеги от НАТО, си даваме ясна сметка, че войските, силите и оръжията зависят, както никога досега, от кибер пространството“. Това заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев при участието си в дискусията „Бъдещето на отбраната: Технологичната иновация в НАТО“. Форумът, който се проведе в пресклуба на Пловдивския панаир, бе организиран от Атлантическия клуб в България и Фондация „Хемус“. Участие в събитието взеха представители на институции, технологични компании и фирми от военнопромишления комплекс.

„Трябва да оперираме ефективно и в това най-ново бойно пространство“, категоричен бе генерал-лейтенант Илиев. Той посочи, че свободният обмен на данни, заедно с устойчивото и надеждно функциониране на компютърните и комуникационни мрежи, се явяват критични точки за цялостния живот – както на гражданските обществени и частни институции, така и за военните.

„Напълно убедени сме в необходимостта от тясно взаимодействие между държавните институции на международно и национално ниво, бизнеса – особено с тези, които се развиват в сферата на информационните и комуникационни технологии, научната и образователна общност, за да се справим ефективно и ефикасно с предизвикателствата на съвременния глобален и взаимосвързан свят“, заяви заместник-началникът на отбраната.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here