Бутат цигански къщи в Пловдив, проправят път за булевард

В Пловдив започна разрушаването на незаконни къщи в "Арман махала", предаде БНТ. От общината обаче не ги събарят просто защото са в разрез със закона, а защото проправят път за изграждането на нов булевард.

На мястото са представители на общината и електроразпределителното дружество, има и засилено присъствие на полицаи.

Хората, обитаващи масивна къща, която трябва да бъде премахната, молят да им бъде дадена известна отсрочка, тъй като времето е студено и имат малко бебе на два месеца. Преди няколко месеца те сами са гарантирали в общината, че ще премахнат къщата си. Отказали да бъдат настанени в общинско жилище, защото им е било прекалено малко. В същото време имат и друг имот, който е навътре в махалата.

Ще бъдат премахнати и други, по-малки постройки в района.

От общината работят по "разчистването" на Северния вход на града. Преди две години там бяха премахнати около 20-ина постройки.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here