Булка позволи на приятелка да пробва булото ѝ, но…

Съществуват редица поверия, свързани със сватбения ден. Всички са чували, че за да се радва на дълъг и щастлив семеен живот, булката трябва да има нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо. Чували сме и че младоженецът не трябва да вижда булчинската рокля преди сватбата.

За булото също съществуват ред поверия. В миналото са му отдавали особено значение. Булката е трябвало да бъде с него, докато не дойде първата брачна нощ, а честта да свали воала от лицето ѝ се е падала на младоженеца. 

Никой освен невестата не е имал право да го слага, дори и най-добрата ѝ приятелка. Ирина обаче и нейната приятелка нарушили това поверие и Ирина дала на Катя да пробва булото ѝ. Ето какво се случило след това, пише jenata.blitz.bg.

"Най-накрая ще се омъжвам. Сватбата е след три дни. Отдавна бях избрала булчинската си рокля. Катя, моята най-добра приятелка, почти позеленя от завист, когато разбра, че Максим, най-добрият студент от медицинската академия, ми е предложил брак. 

Учихме заедно. Той за хирург, аз – за педиатър. Имахме общи интереси и знаех, че семейството ни ще бъде здраво и никой няма да може да попречи на щастието ни", започва разказа си тя. 

"Стоях пред огледалото и мислех каква прическа да си направя за големия ден. Сложих си булото и продължих да размишлявам. 

"Здравей! Нямаш търпение, а?", каза Катя, която майка ми бе пуснала в стаята. Така се бях размечтала, че дори не бях чула звънеца. "О, нека и аз да го пробвам, моля те!", помоли ме тя. 

Разбира се, нямаше как да откажа на най-добрата си приятелка. И без задни мисли и дадох булото си. Докато Катя се оглеждаше пред огледалото, в стаята влезе майка ми и започна да крещи.

"Ира, какво правиш? Не знаеш ли, че не бива да даваш на никого да пробва булото ти дори след сватбата, камо ли преди нея?", викаше притеснено тя. 

Приятелката ми бързо го свали, а аз забравих за инцидента", споделя още младата жена. 

"В деня на сватбата чаках Максим пред ритуалната зала. Той закъсняваше и по незнайна причина не вдигаше телефона си.  

"Може пък да избира цветя, не се притеснявай", каза ми Катя. Точно в този момент получих SMS. "Няма да се оженя за теб. Бившата ми приятелка е бременна и скоро бебето ще се роди. Трябва да създам семейство с нея".

Целият ми свят се разпадна. Знаех, че преди мен, той излизаше с Ана. И сега той ще се омъжи за нея", завършва разказа си изоставената булка.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here