Биткойн мафията използва името на Джокович за измамите си

Легендарният тенисист Новак Джокович е мишена на престъпна организация, която иска да използва неговата известност за извършване на финансови измами в особено голям размер. В интернет сайт, създаден само с цел за популяризиране на цифровата валута – биткойн, се появи имагинерно интервю със 17-кратния носител на титли от Големия шлем. Той „приканва” сърбите да инвестират в биткойни, за да забогатеят за една нощ. Цялата история стигна толкова далеч, че измисленият текст гласи, че Новак ще бъде гост в сръбска телевизия, за да заяви, че търговията с биткойни е основният начин да печели пари сега.

„Основният ми начин да правя пари е нова автоматизирана програма за търговия с криптовалути, наречена „Биткойн ера”. Това е най-добрата възможност да направя богатство за кратък период от време. Не съм срещал такова нещо”, гласи фалшивото съобщение на Ноле.

„Може би сте скептични, защото звучи твърде добре, за да е истина. Радвам се, че го пробвах, защото това бяха най-големите и най-лесните пари, които съм правил. Говоря за ежедневен пасивен доход от хиляди динари. Това е най-бързият начин да направите спестявания от пари. Няма да продължи дълго обаче, защото все повече хора го откриват и банките ще го блокират завинаги”, „добавя” Джокович.

Според същия сайт, Националната банка на Сърбия е поискала излъчването да бъде спряно, но вече е било късно, пише Informer. Разбира се, интервюто не е било записано, нито излъчено, нито Новак някога е споменавал, че търгува с биткойни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here