Атанас Стефанов: Само безбожници ни управляват!

Атанас Стефанов: Само безбожници ни управляват!
Атанас Стефанов, зам. председател на „Приятели и Русия и православен свят“, с гневни думи за Параклисът „Св. Св. апостол Петър и Павел“! Това е грубо посегателство над вярата ни, грубо посегателство над свят християнски паметник, тези от ГЕРБ са подивели и бесовете са ги обзели!

ГЕРБ СЪБАРЯТ ПАРАКЛИС В РОДОПИТЕ! БИЛ НЕЗАКОНЕН
ГЕРБ СЪБАРЯТ ПАРАКЛИС В РОДОПИТЕ! БИЛ НЕЗАКОНЕН
Параклисът „Св. Св. апостол Петър и Павел“, разположен във вилната зона на село Бойково, е изправен пред угрозата да бъде съборен. Оказа се, че сградата на религиозния храм е незаконна, а главният архитект на Община Родопи арх.Атанас Недевски е отказал да издаде статут на търпимост, научи TrafficNews.
Строежът на параклиса започва през 1994 в Плочник към село Бойково върху земеделска земя, която на практика представлява ливада. Архив свидетелства за това, че основите на градежа на храма са осветени от Негово високопреосвещенство митрополит Борис Пловдивски. Той е част от т.н. Алтернативен синод, докато все още той съществува, тъй като през 2010 разколът е прекратен. Самата сграда обаче е незаконна, счита съдът и Община Родопи.
Храмът е строен 94-95г. от Райчо Въргулев с помощта на група Родолюбиви Българи, издава табела на храма. Именно строителят му е подал жалба срещу отказа на Община Родопи да даде статут на търпимост на параклиса.
По кадастър и според изнесената информация в хода на административното производство по обжалване на отказа, става ясно, че земята е дадена на общината за стопанисване, в това число и параклиса.

Делото обаче е спечелено от Община Родопи и състав на административния съд заключва, че „Не е спорно, че процесният строеж е незаконен, построен без одобрени строителни книжа. Жалбоподателят не декларирал сградата пред одобряващите органи до 31 декември 1998г. Не на последно място за сградата или за земята, върху която е построена не са представени документи за собственост или отстъпено право на строеж“.
В заключителната част съдът е категоричен:
„Видно е, че жалбоподателят е вложил много усилия, емоции в построяването на параклиса, искал е да съхрани родовата памет,като е бил воден от родолюбиви и чисти помисли. Горното, обаче ,не променя извода на съда,че процесният незаконен строеж не може да бъде приет като търпим в хипотезата на §16,ал.2 от ПЗР на ЗИД на ЗУТ,тъй като самите факти по делото не сочат така“, пише в решението.
Това буквално оставя във висящо състояние сградата. Резонно се ражда въпросът каква ще е съдбата на незаконна сграда, която не може да бъде „търпима“? Репортер на TrafficNews се обърна към Община Родопи с тези въпроси.

От пресслужбата ни обясниха, че строежът няма никакви строителни книжа.
„Към този момент няма открита процедура за незаконно строителство“, обясниха от Община Родопи. Дали ще бъде пристъпено към такава обаче, остава неясно.
Възможно е да има позиция и от страна на Светия синод.
Междувременно строителят на параклиса Райчо Въргулов има право да обжалва решението на съда в 14-дневен срок пред ВАС.

Който посегне на православната вяра няма да има за него пощада нито тук на земята, нито на онзи свят. Войната срещу вярата ни е война срещу народът ни, защото вярата ни е съхранила, тя ни е давала надежда в най-трудни времена и те това искат да ни отнемат надеждата, да ни подменят ценностите, да ни обезличат като народ и държава, но няма да позволим това, няма, заяви пред 24 Chasa Атанас Стефанов! Припомняме, че именно той подари иконата на Свети Иван Рилски на Владимир Путин и докато ние градим религиозни мостове няма да позволим да бутат храмове и знамена, да подменят историята ни, да ни унижават като народ и нация!

Вижте още от: 24chasa.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here