Анна Заркова: Не разбирам защо г-жа М. Николова не предложи направо 100 г. затвор за хакерство

Борбата с хакерството и новата мярка, която предлага новата председателка на Съвета за киберсигурност срещу ескалацията на киберпрестъпленията у нас: До 15 години затвор за хакерите!

Не разбирам защо г-жа М. Николова не предложи направо 100 години лишаване от свобода, за да се реши веднъж завинаги проблема с киберпрестъпността?

Анна Заркова, Фейсбук

„След като Съветът започне работа, аз лично ще предложа промени в Наказателния кодекс, тъй като считам, че санкциите са изключително занижени. Наказанията, които се предвиждат са от 2 до 8 години.

Аз бих предложила от 5 до 15 години затвор. Всеки хакер трябва да знае, че ще го грози санкция от най-високо ниво. Той може да получи и доживотна забрана да посещава страни членки на ЕС.“

Това каза вицепремиерът Марияна Николова, която бе назначена за председател на Съвета по киберсигурността.

Тя допълни в интервю пред Нова телевизия, че вече е сформирана междуведомствена група в Министерството на правосъдието по отношение на кибер рекета, пише actualno.com.

Loading...

Източник

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here